Foilen op agenda SIC

Het hydrofoilen rukt op in de zeilsport. Veel liefhebbers kijken likkebaardend naar de spectaculaire beelden van de America’s Cup 2021, en in 2024 doet deze nieuwe technologie ook zijn intrede op de Olympische Spelen, bij het kiten en het surfen en in de catamaran-klasse (Nacra 17).

Het Sailing Innovation Centre (SIC) heeft het foilen daarom onderdeel gemaakt van de innovatieagenda. Tijdens een eerste inspiratiesessie hebben coaches en experts ideeën uitgewisseld. Zo kwam het bedrijf Flying Fisch aan het woord, deelden DNA Performance Sailing (bouwer van foils) en Marin (Maritiem Research Instituur Nederland) hun kennis en gaven de coaches aan waar zij behoefte aan hebben. Inmiddels zijn in samenspraak met onder andere bondscoach Casper Bouman (kiten en surfen) enkele onderwerpen rond het foilen geselecteerd om kennis te vergaren en mogelijke innovaties te identificeren.

Binnenkort volgt een innovatiedag om alle coaches van TeamNL bij te praten over het huidige portfolio van het SIC. Later dit jaar staat een inspiratiesessie op het programma met als onderwerp de locatie Marseille waar in 2024 de Olympische zeilwedstrijden worden gehouden. 

↓