OVER HET SAILING INNOVATION CENTRE

Meer medailles,
meer mensen de zeilsport laten beleven,
én meer business

Het Sailing Innovation Centre helpt bij het versnellen van innovaties in de zeilsport. Daarmee ondersteunt het centrum de sportieve ambities van Nederland in de zeilsport, bevordert de belangstelling voor het zeilen en draagt bij aan economische groei door het ondersteunen van bedrijven bij het realiseren van nieuwe en betere producten en diensten. Kortom: meer medailles, meer mensen de zeilsport laten beleven, én meer business.

Partners

Het Sailing Innovation Centre is een initiatief van NOC*NSF, Watersportverbond, Technische Universiteit Delft, Vrije Universiteit Amsterdam en de gemeente Den Haag.

Daarnaast maakt het Sailing Innovation Centre deel uit van Sportinnovator, het landelijke netwerk voor sportinnovatie.

noc-nsf

watersportverbond

tu-delft

130x80m-content_formfield__files_formpartner__354__f7a141

den-haag

Scheveningen haven

Het Sailing Innovation Centre is gehuisvest in het Nationaal Topcentrum Zeilen (NTC Zeilen) aan de Scheveningen Haven, de basis voor de nationale kernploeg en talentenploegen. De locatie biedt uitstekende faciliteiten voor trainingen op topniveau en heeft een uitgebreide infrastructuur voor het meten en testen van de prestaties van zowel zeilboten als zeilers. Ook bedrijven kunnen terecht bij het Sailing Innovation Centre voor het (laten) meten en testen van innovaties.

Founders

Supported by

 

↓