Ontwikkeling hydrofoil zeilboot

Doel

Ontwikkelen van een draagvleugel zeilboot voor een breed zeilpubliek.

 

Projectomschrijving

In 2012 heeft Aeronamics een start gemaakt met de ontwikkeling van hydrofoil technieken. De doestelling achter deze ontwikkeling is om hydrofoil varen bereikbaar te maken voor een brede groep gebruikers. Aeronamics heeft voorspellings-software ontwikkeld die het boot- en hydrofoil gedrag kan simuleren. Op basis van deze techniek en software simulatie is door Aeronamics een elektrische solarboat uitgerust met een set hydrofoils. Tevens is er een start gemaakt met de ontwikkeling van een eenmans-hydrofoilzeilboot.

De unieke belevingservaring die de hydrofoils aan de gebruikers geeft tijdens het gebruik biedt de ontwikkelaar de mogelijkheid om een uniek product te lanceren dat zich duidelijk onderscheid van andere reeds beschikbare substituten. Hierbij is ligt de uitdaging voor de ontwikkelaar op het juist vertalen van de hydrofoil-technologie naar een interessant en bereikbaar product voor zeilers met een gemiddeld zeilniveau.

Als onderdeel van een uitgebreid ontwikkeling- en testtraject wordt een eenmans-sportzeilboot ontwikkeld. De live-test fase van het tweede prototype is in januari 2015 gestart en de presentatie van het product vindt plaats op de Hiswa van 11 t/m 15 maart in Amsterdam.

Meer informatie

Organisatie: Aeronamics
Contactpersoon: Jurian Rademaker
E-mail: info@aeronamics.com

Status project

Start: 1 januari 2012 – Lopend

↓