Realtime scoring applicatie

Doel

Om de zeilsport populairder te maken onder een breder publiek is het noodzakelijk dat resultaten snel beschikbaar zijn. Het te ontwikkelen scoringssysteem voorziet in het near realtime publiceren van resultaten zodat zeilers, toeschouwers en volgers wedstrijden op de voet kunnen volgen.

 

Projectomschrijving

Ervaring is dat uitslagen tijdens een zeilevenement pas aan het einde van de dag worden gepubliceerd en vaak lang op zich laten wachten. Zeilers willen graag direct weten wat de uitslag van een race is en wat dit betekent voor het klassement. Het direct beschikbaar hebben van de uitslagen en klassement brengt een extra dimensie in het spel, namelijk waar sta ik in het klassement en wie zijn mijn directe tegenstanders. Ook volgers die wedstrijden op afstand volgen via internet of social media willen graag de wedstrijd volgen. Zij moeten soms dagen wachten voordat de resultaten worden gepubliceerd. Nomadic is een scoringsapplicatie aan het ontwikkelen waarmee wedstrijduitslagen snel beschikbaar zijn voor zeilers en volgers.

 

Op dit moment zijn een aantal prototypes gebouwd voor scoring op tablet en web en ranking rapportage op web en mobiel. In het voorjaar van 2015 wordt de huidige versie in de praktijk gebruikt, tijdens:

  • Nordic Championship IOM in Stockholm, Zweden (18-19 april)
  • IOM Worlds 2015 in Foster City, San Francisco USA.

 

Meer informatie

Organisatie: Nomadic Information Consulting
Contactpersoon: Harry Drenth
E-mail: info@nomadic.nl

Status project

Start: 1 januari 2014 – Afgerond

Partners

innosport

svasek

tu-delft

 

↓